Oesterexperience

€ 35,00
Inclusief BTW
Aantal

  • Veilig betalen met iDeal Veilig betalen met iDeal
  • Boven de € 50,- geen verzendkosten Boven de € 50,- geen verzendkosten
  • Maatschappelijk verantwoorde producten Maatschappelijk verantwoorde producten

De Oester Experience

Oesters rapen langs de Oosterschelde

Ervaar de natuur zoals dat alleen in Zeeland mogelijk is. Met Eco Oester tijdens de Oester Experience.

Zelf langs de oever van de Oosterschelde oesters rapen. Met vrienden, familie, of collega’s onder de deskundige begeleiding van Ko de Oesterman. Je kunt ook inschrijven bij een groep met onbekenden. Leuk om contact te leggen met andere natuurliefhebbers. Afhankelijk van de grootte van de groep ga je twee tot twee en een half uur aan slag op één van de mooiste locaties in Europa het Nationaal Park Oosterschelde. Ko vertelt alles over de natuur en het leven in, op, en om het water.

Tijdens deze exclusieve ontdekkingsreis beleef je de vrije natuur in Zeeland in haar zuiverste vorm. Je wandelt met de groep over de door eb drooggevallen oever. Je leert van Ko welke oesters geschikt zijn om te rapen. Natuurlijk weet Ko als geen ander hoe je een oester moet openen. Van hem leer je hoe je op een veilige manier oesters moet steken. En dan is het proeven van deze heerlijke delicatesse uit het zilte water.

Terwijl je langs de waterkant wandelt en aan het rapen bent, vertelt Ko over de  waterplanten en andere dieren die je tegenkomt. Zo liggen ook de kokkels, alikruiken en mosselen voor het oprapen. Ook de krabbetjes kruipen links en rechts over het drooggevallen slik. En het ligt vol met grote en kleine schelpen. Allemaal huisjes, waarover Ko vertelt welke dieren er gewoond hebben.

Hier heeft Ko nog een verrassing. Eigen gemaakte hapjes met allemaal verse ingrediënten uit de Oosterschelde. Met een lekker wit wijntje (of iets anders) genieten van deze heerlijke maaltijd soep. Nog even napraten over de opgedane ervaringen, en natuurlijk nog even proeven van die heerlijke oesters. Een mooie kans om het oester steken nog even te oefenen. Dit maakt met Eco Oester de Oester Experience helemaal af. Ook krijgt u nog een Leuk Zeeuws presentje als aandenken.

Als u kiest voor deze belevenis, zal Ko u benaderen om eea met u te bespreken.